Posts Tagged 

Social

Read More
Tutorial

Helseattest

Når dere søker om å bli et fosterhjem må dere gjennom en vurderingsprosess hvor blant annet fastlegen må utlevere en helseattest. Vi ønsker familier som har generelt god helse og som ikke bruker tunge medisiner. Dette med tanke på barnets sikkerhet og deres evne til å ivareta barnet til enhver tid.
Jan 3, 2019
Katrine Dambo
Read More
Marketing

Egne barn

Det er ingen regel som sier at man ikke kan ha biologiske barn og fosterbarn samtidig. Det er likevel ønskelig at biologiske barn er i tenårene med tanke på fosterbarnets behov og omsorg. Biologiske barn vil bli tatt med i vurderingen under vurderingsprosessen. Det er ingen hindring at dere har egne barn og et ønske om å være fosterhjem.
Dec 27, 2018
Maren Kvalvaag-Toven
Read More
Productivity

Avlastning

Mange barn og unge som bor i et fosterhjem, har i tillegg behov for et besøkshjem. Vi ser at dette ofte kan gagne både fosterfamilien og fosterbarnet. Det er viktig at fosterbarnet har gode relasjoner til besøkshjemmet og at det samtidig blir en fastsatt avtale mellom alle parter. Besøkshjemmets hovedoppgave er å avlaste fosterfamilien.
Dec 12, 2018
Beate Gundersen Myrvang
Read More
Design

Forutsigbarhet

Det er flere fordeler ved å være fosterhjem, men noe av det mange setter pris på er forutsigbarheten. Fosterforelder har mulighet til å være hjemmeværende med god lønn, muligheter for avlastning, i tillegg til tre måneders oppsigelsestid ved fosterbarns utflytning, for å nevne noe.
Nov 30, 2018
Maren Kvalvaag-Toven