Hva vi tilbyr

Meld deg på vårt
"Kom i gang kurs"

Når man blir fosterhjem hos Team Olivia Fosterhjem, går man gjennom en godkjenning og en får også nødvendig opplæring før plassering, slik at man står godt rustet til å bli fosterhjem.

Gjennom kurset får en bla økt innsikt i det å møte barn og unge som har mange vanskelige erfaringer med seg og ofte særskilte behov, samt innsikt i hvordan man jobber sammen i hjelpeapparatet rundt barnet.

Det å være fosterhjem, fører med seg mange spennende utfordringer og vi gir dere en grunnleggende innsikt i hva det vil kunne være.

Det kan være nyttig å ta opplæringskurset for å få økt innsikt i hvilken oppgave det vil være å bli fosterhjem. Meld deg på kurs her, for å komme i gang. Etter opplæring kurset, vil en som fosterhjem stadig få tilbud om kurser og fagdager.

Det vil bli oppstart på første del av digitalt Fosterhjemskurs for nye fosterforeldre, Tirsdag 7.mars 2023 kl.18.00. Kursleder er familieterapeut og nestleder Trond Lien i Team Olivia Fosterhjem. Kurset er obligatorisk for alle som ønsker å bli fosterhjem / akutthjem. Det er også et kurs som er anbefalt hvis du ønsker å bli eller er besøkshjem. Kurset er en fin prosess i rekrutteringen. Selv om du gjennomfører kurset er det ikke forpliktende for videre samarbeid.

Dato og temaene er som følgende:

‍‍Tirsdag 07.03.23 – kl. 18.00 - 20.30 - Å beskytte og oppdra barn‍‍

Onsdag 22.03.23 – kl. 18.00 - 20.30 - Å møte barns utviklingsbehov‍‍

Torsdag 23.03.23 - kl. 18.00 - 20.30 - Å støtte relasjonene mellom barn og deres familier. Livslange relasjoner

‍‍Onsdag 29.03.23 – kl. 18.00 – 20.30 - Å arbeide som medlem av et profesjonelt team. Akutthjem - hva er det?

‍‍Torsdag 30.03.23 – 18.00 – 20.30 - Traumebevisst omsorg

For å få godkjent kursdelene vil dere få tilsendt en epost med et google skjema med spørsmål og egne refleksjoner som dere skal sende inn rundt tema som har vært på kurset.

Meld deg på "kom i gang" kurs

Send oss gjerne en melding til eposten nedenfor om du har noen spørsmål:

Navn
Epost
Telefon
Melding
Takk for din påmelding, vi kontakter deg omgående.
Oops! En feil har oppstått, vennligst prøv igjen.